DERDE FASE VAN DE WERKEN AAN HET TURBOVERKEERSPLEIN VAN START


Goed nieuws! We blijven op schema om het eerste turboverkeersplein van Belgiƫ in de zomerperiode van 2022 klaar te hebben. Op 26 oktober snijden de werken aan het Euro-Silo kruispunt een derde fase aan. Daarbij leggen we drie rijstroken aan voor bestuurders komende vanuit Zelzate en Gent richting Destelbergen. Deze werken duren tot midden november, waarna we starten met fase 4.

AANLEG RIJSTROKEN OP D. EISENHOWERLAAN RICHTING DESTELBERGEN

Vanaf 26 oktober 2021 leggen we drie nieuwe rijstroken aan op de D. Eisenhowerlaan voor het verkeer van Zelzate en Gent richting Destelbergen. Bestuurders vanuit Zelzate kunnen, na afloop van de werken, Destelbergen vlot bereiken via de zuidelijke bocht van het turboverkeersplein. Kom je vanuit Gent? Dan rijd je vanaf september 2022 via de nieuwe afslagstrook (bypass) richting Destelbergen. Omdat bestuurders van tevoren moeten kiezen welke richting ze uit willen, kan het verkeer richting Destelbergen conflictvrij rijden en de afslag nemen.

WEINIG HINDER VOOR VERKEER

Opnieuw blijft de hinder voor het verkeer beperkt, met versmalde rijstroken en snelheidsbeperkingen zoals in eerdere fasen. Wel is de afslagstrook (bypass) voor bestuurders vanuit Gent richting Destelbergen afgesloten. Wil je Destelbergen toch bereiken? Dan rijd je verder richting het turboverkeersplein en sla je hier rechtsaf. Hier plaatsen we tijdelijke verkeerslichten om de verkeersstromen te regelen. Bestuurders vanuit Destelbergen richting Zelzate rijden via de nieuwe afslagstrook (bypass) op de D. Eisenhowerlaan.

Fietsers en reizigers van buslijn 55S ondervinden geen hinder.

Bekijk hieronder hoe je rijdt tijdens de werken van fase 3.  

BLIJF OP DE HOOGTE

Ga naar de webpagina www.R4WO.be/turboverkeersplein voor de laatste informatie over de werken aan het turboverkeersplein in Oostakker. Schrijf je ook in op de digitale nieuwsbrief van de zone Sint-Kruis-Winkel/Oostakker om op de hoogte te blijven. Nog niet ingeschreven op het digitaal buurtplatform Hoplr? Aanmelden kan nog steeds via www.hoplr.com.

GA NAAR DE ACTUELE WERKEN

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & de volgende events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels