Start werken twee nieuwe fietsbruggen in Evergem.

 

 


Beste ondernemers, 
Beste allen,

De Werkvennootschap start op donderdag 19 augustus met de bouw van twee nieuwe fietsbruggen over de R4 in Evergem: de Zandekenbrug en de Hultjenbrug. De Zandekenbrug bouwen we aan het kruispunt van de R4 met de Hoogstraat. De Hultjenbrug komt aan het Ovaal van Wippelgem. De werken duren ongeveer een jaar, tot in september 2022. Via deze mail en het digitaal informatiepakket geven we graag meer info om uw klanten, leveranciers en medewerkers te verwittigen over de werken en de gewijzigde verkeerssituaties. 

Welke hinder zal er zijn tijdens de werken?

De hinder zal beperkt blijven aan beide knooppunten. 

Voor fietsers

  • Tijdelijk fietspad Christoffel Columbuslaan: het fietspad langs de Christoffel Columbuslaan (parallelweg R4) is tot het einde van de werken onderbroken aan de Hoogstraat. Fietsers rijden veilig en afgebakend via een tijdelijk fietspad langs de werfzone.


Voor auto- en vrachtwagenbestuurders

  • Tijdelijke rijstrook Christoffel Columbuslaan richting Rieme (midden augustus 2021 - begin september 2022): tijdens de werken rijdt het verkeer op de Christoffel Columbuslaan (parallelweg R4) in de richting van Rieme over een korte afstand (150 meter) ter hoogte van de werf op een tijdelijke rijstrook. De tijdelijke rijstrook blijft tot het einde van de werken.                                                                                                  
  • 100 meter pechstrook R4 richting Zelzate ingenomen (midden augustus 2021 - eind mei 2022): gedurende de werken aan de Zandekenbrug is de pechstrook aan de R4, over een afstand van 100 meter, ingenomen in de richting van Zelzate.                                                        
  • Twee rijstroken voor verkeer op Ovaal van Wippelgem (midden augustus 2021 - begin september 2022): de linkerrijstrook van het Ovaal van Wippelgem wordt afgesloten voor verkeer. Het verkeer blijft wel rijden op de rechterrijstrook waar we twee versmalde rijstroken van minstens 3 meter maken.


In het najaar wordt het Ovaal van Wippelgem ook twee weekends afgesloten voor de werken. Meer info hierover vindt u terug in de bereikbaarheidsfolder in het digitaal informatiepakket.


Waaruit bestaat het digitaal informatiepakket?

  • De bereikbaarheidsfolder: in deze folder leest u meer over de impact van de werken aan beide fietsbruggen
  • Een bericht voor intranet
  • Een bericht voor op de website van uw bedrijf

 


Meer info over de werken?
 
Surf voor meer info naar www.r4wo.be/fietsbruggenevergem. Bent u nog niet geabonneerd op de nieuwsbrief? Schrijf u hier in voor de digitale nieuwsbrief voor de zone Evergem om op de hoogte te blijven van de werken. 
 
Heeft u vragen of opmerkingen na het lezen van deze mail? Stuur een mail naar info@r4wo.be of bel naar 0800 202 39. 
 
Vriendelijke groeten,
 
Team R4WO en het bestuursorgaan van VZW Het Nest.

 

 

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & de volgende events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels