AED toestellen

Hartstilstand of plotse dood is meestal het gevolg van hartritmestoornissen waarbij de pompfunctie van het hart – bloed doorheen het lichaam circuleren – stopt. Hierdoor krijgen de spieren en organen geen zuurstof meer, wat ernstige gevolgen kan hebben en zelfs tot de dood leidt indien geen onmiddellijke hulp geboden wordt om het hart herop te starten. De term kan verwarrend zijn, aangezien het hart niet altijd effectief stopt met slaan, maar soms juist zeer snel en chaotisch trilt of fibrilleert. Het hart zelf stopt dus niet altijd met kloppen, maar de hartfunctie – bloed rondpompen – stopt wel.

Een hartstilstand is moeilijk te voorspellen en kan iedereen overkomen, ongeacht de leeftijd. Soms komt het voor zonder enig voorafgaand symptoom. Snel hulp bieden is dus van cruciaal belang. Dat kan door middel van hartmassage en beademing, maar de enige echte doeltreffende remedie is een schok van een externe defibrillator, die het hart terug opstart. Daarom is een goede kennis van eerste hulp en de werking van een defibrillator van levensbelang.

Een AED of Automatische Externe Defibrillator is een toestel dat personen die getroffen zijn door een hartstilstand een elektrische schok kan geven om hun hart weer op te starten. AED’s zijn heel gebruiksvriendelijk zodat iedereen ze kan hanteren zonder enige training te hebben genoten. De instructies zijn steeds zeer duidelijk aanwezig, en vaak geeft het toestel zelfs mondelinge aanwijzingen.

Overweegt u om zelf een toestel aan te kopen dan is dit ook mogelijk via de groepsaankoop van de VZW.
Voor een gedetailleerde offerte neemt u rechtstreeks contact op met de parkmanager, via nest@quares.be of op het telefoonnummer +32 (0)15 29 30 71.

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & de volgende events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels