Werken aan turboverkeerplein fase 5


Het nieuwe turboverkeersplein in Oostakker begint nu echt vorm te krijgen! Vanaf 2 december ‘s nachts starten we met fase 5 van de werken aan het kruispunt aan Euro-Silo. Tijdens deze fase leggen we de rijstroken aan voor het verkeer uit Zelzate en maken we de verbinding met het turboverkeersplein. Fase 5 loopt nog tot begin maart 2022.

AANLEG RIJSTROKEN VOOR VERKEER UIT ZELZATE

Het kruispunt ziet er na bijna 10 maanden werken al een stuk anders uit: de zuidelijke en noordelijke bochten werden aangelegd en we verbonden deze met de nieuwe rijstroken op de D. Eisenhowerlaan. Tijdens fase 5 zetten we de werken nu voort op de J.F. Kennedylaan voor het verkeer komende van Zelzate. Tot begin 2022 leggen we er de nieuwe rijstroken aan, die we verbinden met het noordelijke gedeelte van het turboverkeersplein. Daarnaast plaatsen we de slimme verkeerslichten die het verkeer vlot over het turboverkeersplein sturen.

Wil je in de toekomst richting Gent rijden? Dan rijd je via de verkeerslichten rechtdoor op de J.F. Kennedylaan. Om Destelbergen te bereiken, neem je de zuidelijke bocht van het turboverkeersplein naar de D. Eisenhowerlaan.

WEINIG HINDER: VERKEER KAN OVER NIEUWE RIJSTROKEN D. EISENHOWERLAAN

Net zoals bij de voorafgaande fasen zijn er geen omleidingen. Kom je van Zelzate en moet je naar Gent of omgekeerd? Dan rijd je op de J.F. Kennedylaan op tijdelijke en versmalde rijstroken. Rijd je van of naar Destelbergen? Dan kan je gebruikmaken van de nieuwe rijstroken op de D. Eisenhowerlaan. Voor fietsers zijn er geen wijzigingen. Ook de sneldienst van De Lijn (buslijn 55S) tussen Gent en Zelzate rijdt volgens de huidige dienstregeling en het huidige traject.

Let op! Er gelden nog steeds snelheidsbeperkingen in de buurt van de werken. Momenteel worden die te weinig nageleefd, waardoor er zich vaak onveilige verkeerssituaties voordoen. We doen dan ook een oproep aan alle bestuurders: hou je aan de maximumsnelheden! De politie voert er nu op regelmatige tijdstippen snelheidscontroles uit met mobiele camera’s.

Bekijk hieronder hoe je rijdt tijdens de werken van fase 5.BLIJF OP DE HOOGTE

Benieuwd naar de laatste nieuwe verkeerssituaties? Neem dan zeker een kijkje op de webpagina www.R4WO.be/turboverkeersplein.

Het belangrijkste nieuws kan je nog steeds vinden in onze digitale nieuwsbrief.

Nog niet ingeschreven op het buurtplatform Hoplr? Schrijf je dan snel in via www.hoplr.com!

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & de volgende events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels