Zone Update | Samenvatting | Smartphone & apps tipsBedankt voor uw deelname aan het Zone Webinar 'There's probably an app for that'. Met deze tips bespaar je veel tijd door dagelijkse taken te vereenvoudigen en te automatiseren. We gaan er stap voor stap doorheen en je kan via de nodige linken de besproken apps en spraakcommando's terugvinden.

De kansen liggen voor het grijpen . We leven in een tijd vol online opportuniteiten. Wachten tot je "er klaar voor bent" is je concurrenten alle kansen geven die jij nu laat liggen. Het gemak waarmee we vandaag mensen kunnen bereiken online biedt ons kansen die er gisteren niet waren en er morgen misschien niet meer zullen zijn.

Hier kan je alvast de presentatie terugvinden:

Synchroniseer tussen Apple & Google

De rol van mobiele toestellen in ons leven zal steeds groter worden. Waar we vroeger enkel een smartphone hadden, zijn daar nu ook tablets bijgekomen. Ondertussen werken laptops zoals de Macbook of de Google Chromebook ook met dezelfde accounts. En of je nu een Apple of een Google fan bent, er kan altijd iets mislopen met die accounts.

Door zowel een Apple- als een Google-account te hebben en ze met elkaar te laten synchroniseren, ben je er zeker van dat al je gegevens wel veilig zullen zijn. Let er dan wel op dat je niet dezelfde wachtwoorden voor beide accounts gebruikt. Kwestie van het de hackers niet te gemakkelijk te maken. Best beveilig je al je accounts met een extra 2-staps authenticatie.


Virtuele assistenten veranderen alles

De manier waarop we zoeken naar informatie online is stilaan aan het veranderen. Met de komst van slimme assistenten zoals Google Assistant en SIRI, zullen we steeds meer vragen stellen aan onze toestellen in plaats van er naar te zoeken via Google met een toetsenbord. Degenen die een Google Home, Alexa, Apple Home, etc in huis hebben gehaald zijn dit vandaag al volop aan het doen.

Belangrijk dus om mee te zijn in deze trend en te snappen hoe het werkt. Niet alleen om jezelf en je organisatie voor te bereiden op de toekomst, maar ook om gewoon vandaag al heel wat tijd te besparen. Iets om bij stil te staan: krijgen jij en je collega's opleidingen rond het gebruik van jullie smartphones en de spraakbesturing? 

Bekijk hier een handige lijst van +100 spraakcommando's om zelf te testen. Als je hiervan een 10tal handelingen onder de knie krijgt die je nu dagelijks met je duimen doet, dan mag je rekenen op een stevige tijdswinst. Denk vooral aan het dicteren van teksten, inplannen van herinneringen en werken met notities. Het lijkt allemaal maar minuten werk, maar vele kleintjes maken ook een groot verschil.

 

Handige apps

Hier kan je de 50 belangrijkste apps terugvinden die wij onze klanten aanraden om eens te bekijken. Tot slot kan je hier nog meer apps vinden die vooral handig zijn voor je persoonlijke info of op vakantie.Hier kan je alvast een overzicht vinden van de apps die vandaag aan bod kwamen:

  • Google Meet: Gratis alternatief voor Zoom & Teams
  • Google Drive: gratis opslag en automatische backup van uw bestanden
  • Google Foto's: onbeperkt gratis backup van al uw foto's en video's (tot juni 2021)
  • Google Streetview: toon projecten en aanbod in 360° beelden
  • Google Mijn Bedrijf: helpt je lokaal veel beter te scoren in Google. Bekijk hier het verslag en de presentatie van de Zone Update | Scoren met Google My Business
  • IFTTT: meer dan 600 apps en toestellen die je eenvoudig met elkaar kan verbinden om handelingen te automatiseren.
  • Google Lens: gebruik Google via de camera en ontdek hoe alle Google diensten een steeds belangrijkere rol spelen in je vindbaarheid online

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & de volgende events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels