Demar Lux – Flexibiliteit met kapitale F

Demar-Lux werd in 1977 opgericht als groothandel in non-ferro metalen en technische kunststoffen. Vanuit de vestiging in Evergem levert de onderneming haar klanten met eigen transport. Dat zorgt voor een snelle en uitgesproken klantgerichte service.

Demar-Lux is een echt familiaal bedrijf.

Zaakvoerder Peter Demaret: “Mijn vader Arnold was geboren en getogen in de metaalsector. In 1977 begon hij voor eigen rekening onder de naam Demalux. Na het volbrengen van mijn studies boekhouding-fiscaliteit-economie trad ik toe tot de zaak en werd Demar-lux bvba opgericht. In 1997 werd de fakkel doorgegeven van vader op zoon. In 2005 verhuisde Demar-lux, na een onteigening, naar het industrieterrein ‘De Nest’ in Evergem. Samen met mijn echtgenote en een team enthousiaste medewerkers sta ik ieder dag ten dienst van de klant.

Waaruit bestaat het activiteitenpakket van Demar-Lux?

“We focussen als groothandel op de aan- en verkoop van alle non-ferro metalen (roestvrij staal, aluminium, koper, messing, brons, gietijzer) en technische kunststoffen (nylon, teflon, plexi, …). Onze klantenkring oog bijzonder gevarieerd, van kleine kmo’s tot multinationals, van voedingsindustrie tot metaalverwerkende nijverheid tot (petro)chemie. Wij voorzien hen van materialen in buis-, staaf- en plaatvorm. Op verzoek verzagen wij die volgens de specificaties van de klant. Daarnaast leveren wij ook alle bevestigingsmaterialen en hulpstukken.”

Hoe verklaart u de klantentrouw van Demar-Lux?

“Dit danken wij grotendeels aan onze snelle en flexibele service, gebaseerd op een kleinschalige structuur met korte communicatielijnen. Onze openingstijden zorgen ervoor dat klanten voor en na de verkeersdrukte bestellingen kunnen afhalen. Onze chauffeur kent de materialen door en door en is tegelijk goed vertrouwd met de geplogenheden van de klanten. In Vlaanderen leveren we met eigen transport. Daarbuiten doen we een beroep op externe transporteurs.”

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & de volgende events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels